Newsletter

Στριφτό Ολικής Αλέσεως με Bότανα και τυρί Mετσοβόνε

Οι συνταγές είναι προσφορά της εταιρίας ΜΕΛΙΣΣΑ-ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ www.melissa.gr


Υλικά
- 1 πακέτο Στριφτό Ολικής αλέσεως Μέλισσα
- ½ κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- ½ κουταλιά του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί μετσοβόνε τριμμένο
- 200 γραμμ. Ψιλοκομμένο τοματάκι Primo Gusto
- 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος Light
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο μέχρι να ξανθύνει, προσθέτουμε την τομάτα, την ζάχαρη, το αλάτι, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Αφήνουμε να βράσει 10’ και αν χρειαστεί προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας νερό. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό και την κρέμα και μόλις σταματήσει να βράζει, το τυρί. Ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως. Καλή σας όρεξη!

Προτεινόμενο κρασί:
ΧΑΡΛΑΥΤΗ ΔΡΥΙΝΟ FUME