Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για την ανάδειξη των ποικιλιακών αρωμάτων. Ζύμωση σε νέα δρύινα βαρέλια και συχνή ανάδευση των οινολασπών (battonage).
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Απαλό λεμονοπράσινο χρώμα, εκρηκτικά έντονη μύτη, αρώματα κίτρων (grapefruit, lime) και εξωτικών φρούτων (mango, φρούτων του πάθους), αχλαδιού και ροδάκινου, βοτάνων (λεμονόχορτο), ίχνη φυτικότητας και φρεσκοκομμένου γρασιδιού. Πλούσιο φρουτώδες στόμα, με τονισμένη οξύτητα σε φόντο καπνιστής βανίλιας και καραμελάτη πολύπλοκη επίγευση.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει αρμονικά οστρακοειδή (χτένια, γυαλιστερές, κυδώνια), καπνιστά ψάρια και πικάντικα τυριά. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 11,5%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη με Stelvin |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Τοπικός |
Χρώμα Οίνου | Λευκό |
Ποικιλία | Sauvignon Βlanc |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Αβαντίς |