Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Κλασική ερυθρή με παρατεταμένη εκχύλιση 20-30 ημερών. Ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 24°C, για την μεγιστοποίηση των ποικιλιακών αρωμάτων. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση και δωδεκάμηνη ωρίμανση σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225 lt από τον οίκο Berthomieu. Εμφιαλώνεται χωρίς σταθεροποίηση και φιλτράρισμα, οπότε οποιαδήποτε ποσότητα ιζήματος είναι φυσιολογική.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Βαθύ ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκο μπουκέτο. Αρώματα μπαχαρικών, πιπεριού, κανέλας, καπνού, πλαισιώνονται από άφθονο μαύρο φρούτο (δαμάσκηνο, βατόμουρο), μαρμελάδα ψημένου φρούτου με νύξεις βανίλιας. Στο στόμα είναι πλούσιο, μπαχαρένιο, πληθωρικό με ώριμες αισθητές τανίνες και στρογγυλή μακριά επίγευση.
Συνδυασμοί:
Η παχιά γεύση του και τα μοναδικά αρώματα του αναδεικνύονται στους 17-18°C σε μεγάλη τουλίπα, δίπλα σε κόκκινα κρεατικά, μαγειρεμένα με μπαχαρικά και πλούσιες σάλτσες, φιλέτα, κυνήγι και καπνιστά τυριά.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 13,5%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Τοπικός |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Syrah |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Αβαντίς |