Λεπτομέρειες
Αποτελεί το "πάντρεμα" της ποικιλίας Syrah με την ποικιλία Viognier, ακριβώς όπως συνηθίζεται και στο Β.Ροδανό της Γαλλίας. Ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη παρουσιάζει έντονο και πολύπλοκο μπουκέτο με αρώματα κόκκινων γλυκών φρούτων, βερίκοκου, βιολέτας, γλυκόριζας. Στόμα πλούσιο, πικάντικο, με πολύ κομψές τανίνες. Οξύτητα ισορροπημένη και βελούδινη υφή. Μακρά επίγευση.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, πλούσιες σούπες, κρεμώδη risotto με μανιτάρια και τρούφα. Επιδέχεται παλαίωση έως και 10 έτη. Συνίσταται η μετάγγιση σε κανάτα τουλάχιστον 30 λεπτά, πριν την κατανάλωση του. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 14%vol. |
---|---|
Περιοχή | Στερεά Ελλάδα |
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Ξηρός , Τοπικός |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Syrah, Viognier |
Αρμονία Γεύσεων | Γλυκά |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Αβαντίς |