Λεπτομέρειες
Τρυγητός:
Τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Οινοποίηση:
Κλασική λευκή οινοποίηση, με διαχωρισμό του προρόγου, κρυοεκχύλιση, στατική απολάσπωση και ζύμωση του διαυγούς γλεύκους σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16-18°C. Η μεγάλης διάρκειας αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ακολουθεί ωρίμανση 2-3 μηνών σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια με περιοδική ανάδευση των φίνων οινολασπών.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Πρόκειται για ένα Chardonnay φρέσκου χαρακτήρα ο οποίος εκδηλώνεται στη μύτη με αρώματα φρεσκοκομμένων εσπεριδοειδών. Η σύντομη παραμονή στο δρύινο βαρέλι του χάρισε λιπαρότητα ενώ η οξύτητα κρατά τις ισορροπίες. Μακρύ τελείωμα σε αρωματικό υπόβαθρο γλυκών φρούτων και μελιού.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει αχνιστά ζυμαρικά με pesto, ριζότο με καραβίδες, καβούρια ή αστακό, λαβράκι στα κάρβουνα, κουνέλι και κοτόπουλο ή γαλοπούλα με λευκές σάλτσες βουτύρου. Από τυριά, προτείνουμε -λόγω εντοπιότητας- το παλαιωμένο κασέρι Σοχού, κεφαλογραβιέρα και μετσοβόνε. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 13,5%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Τοπικός |
Χρώμα Οίνου | Λευκό |
Ποικιλία | Chardonnay |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Αρβανιτίδης |