Λεπτομέρειες
Τρυγητός:
Μέσα Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση:
Κλασική ερυθρή οινοποίηση. Ωρίμανση για ένα χρόνο σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Το μπουκέτο χαρίζει το αξεπέραστο -για τους φίλους του σταφυλιού - παιχνίδι ώριμου κόκκινου φρούτου (δαμάσκηνου, βύσσινου) και ντομάτας. Η γεύση είναι πλούσια, με τανίνες που έχουν μαλακώσει και πολύ μακρύ τελείωμα.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει τέλεια κρεατικά στα κάρβουνα και κοκκινιστά της κατσαρόλας.Τα μαγειρεμένα κόκκινα κρέατα με τις πικάντικες σάλτσες τους, το μυρωδάτο κυνήγι, οι παραδοσιακές πίτες, οι κεφτέδες και τα έντονα τυριά είναι μια σειρά από εδέσματα που υποδέχονται ευχάριστα τον χαρακτήρα του κρασιού. Σερβίρεται τους 16-18°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 13,5%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Π.Γ.Ε. |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Ξινόμαυρο |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Αρβανιτίδης |