Φανταστείτε ότι πατάτε γκάζι του αυτοκινήτου σας με όλο τον ενθουσιασμό σας. Μπορείτε να νιώσετε την αδρεναλίνη να αυξάνεται; Μπορείτε να ακούσετε τον καρδιακό σας παλμό; Αυτό είναι ακριβώς το συναίσθημα που θέλω να περιγράψω με αυτά τα κρασιά-τον ενθουσιασμό που προκαλούν. Η αίσθηση που εγχέουν κάτω από το δέρμα μας. Συνειδητοποιώ αρκετά από αυτά είναι δυσεύρετα για τους περισσότερους καταναλωτές. Μερικά δεν έχουν καν κυκλοφορήσει ακόμη, ή μπορεί ακόμη και να έχουν εξαντληθεί. Ανεξάρτητα από αυτό θέλω να τονίσω ότι βρισκονται για εμένα στην κορυφή  του βουνού, από όπου η θέα αλλάζει σημαντικά.

Xατζηβαρύτη Chloe Negoska 2018

Η Chloe είναι μια από τις πιο φρέσκες φωνές κρασιού στην Ελλάδα που έχει μετατοπήσει την φιλοσοφία του οινοποιείου σε κρασιά χαμηλής παρέμβασης που διαθέτουν επίσης υψηλό δείκτη αλκοολικών βαθμών. Είναι επίσης πολύ γενναία καθώς πειραματίζεται με το ιδιότροπο Negoska, μια κόκκινη ποικιλία με λίγο χρώμα και αλκοόλ, αλλά μάλλον στιβαρές και συχνά επιθετικές τανίνες.

Οινοποιείο Διαμαντής Magoutes Χινόμαυρο 2017

Ένα κρασί που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021. Ξινόμαυρο που καλλιεργείται σε υψόμετρο 890 μέτρων και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 500 Lt. Το αποτέλεσμα είναι μια κομψή, εκλεπτυσμένη και μεταξένια έκφραση της ποικιλίας. Στη μύτη σαγηνευτικό άρωμα από βιολέτες και ώριμα κόκκινα φρούτα με μεταλλικές αποχρώσεις. Διαυγές με μεταξένιες τανίνες, φωτεινό οξύ και μακρύ φινίρισμα.

Γαβαλάς Σαντορίνη 

Παρόλο που παραμένει ακυκλοφόρητο για την ώρα, πρέπει να το συμπεριλάβω καθώς αυτή είναι μια συγκλονιστική Σαντορίνη. Αρωματισμένο και λεπτό στη μύτη με κάποιες συμβουλές φασκόμηλου και υπέροχο αχλάδι. Ο ουρανίσκος είναι πλούσιος, στρωμένος με αλατότητα. Πρόκειται για μια ξεχωριστή ζύμωση με σταφύλια που προέρχονται από το χωριό Μεγαλοχώρι και το κρασί ωριμάζει στις λεπτές οινολάσπες για 18 μήνες. Ένα ακαταμάχητο Ασύρτικο.

Κουτσογιαννόπουλος Ασύρτικο 15 ετών

Μια περιορισμένη κυκλοφορία περίπου 500 μπουκαλιών, που πωλούνται αποκλειστικά στο οινοποιείο, και έχει περάσει 15 χρόνια σε, κυρίως, παλιά μπαρίκια. Οξειδωτική αμμωνιακή πολυπλοκότητα στη μύτη που ακολουθείται από έναν εντυπωσιακά ζωντανό ουρανίσκο με καλό επίπεδο φρεσκάδας, στρώματα γεύσεων και μακρύ παρατεταμένο φινίρισμα.

Οινοποιείο Τετράμυθος  Pheloe Nature 2017

Οινοποίηση χαμηλής παρέμβασης. Στρώματα και στρώματα από βατόμουρα, μαύρα κεράσια, βιολέτες και ασιατικά μπαχαρικά. Περισσότερες γήινες και φυτικές νότες εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου. Αρμονική, λεπτομερής και εκλεπτυσμένη στον ουρανίσκο. Ένα πραγματικό διαμάντι.

Τρούπης Μοσχοφίλερο ”Ekato” 2019

Bαθύ ροζ χρώμα με έντονη μύτη εκφραστική των βακκίνιων, του ροδιού, του καρπουζιού και των πικάντικων μπαχαρικων.Όξινο στον ουρανίσκο, με αξιοσημείωτες αλλά καλά ενσωματωμένες τανίνες γεμίζει τον μεσαίο σώμα με γεύση και βάθος φρούτων. Το πιο συναρπαστικό Μοσχοφίλερο

Πηγή: https://www.karakasis.mw/