Λεπτομέρειες
Oργανοληπτικά χαρακτηριστικά:
Βαθυκόκκινο ρουμπινί με γενναιόδωρο μπουκέτο που θυμίζει δαμάσκηνα, μεσογειακά βότανα με πικάντικα περάσματα μαύρου πιπεριού. Εντυπωσιακό, ισορροπημένο σύνολο. Παρόλο που το Nero d'Avola είναι μία αρκετά δύστροπη ποικιλία της Σικελίας, θεωρείται από τις πιο σημαντικές ερυθρές ποικιλίες της. Θα μπορούσε να συγκριθεί με τα νεοκοσμίτικα Shiraz, με γλυκές τανίνες, μαύρα φρούτα και ελαφρές νύξεις πιπεριού.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει γεμάτα πιάτα όπως παπαρδέλες με κόκκινη σάλτσα και κρέας, ψητό κοτόπουλο και ώριμα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 13,5%vol. |
---|---|
Περιοχή | Sicily |
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Ξηρός |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Nero d' Avola |
Αρμονία Γεύσεων | Ζυμαρικά, Κόκκινο Κρέας, Τυριά |
Χώρα | Ιταλία |
Παραγωγός | Castellare di Castellina |