To Chateau Petrus ήταν η ναυαρχίδα που χρειαζόταν ο Jean-Pierre Moueix. O Moueix ήταν ο
οραματιστής που χρειαζόταν το Pomerol.
Oz Clarke
Etablissements Jean-Pierre Moueix: Μυθώδης, κορυφαίος παραγωγός και έμπορος του Pomerol, του
St.-Emilion και του Fronsac.
Hugh Johnson
Σήμερα κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία που έχει η φίρμα του Jean-Pierre
Moueix πάνω στις πωλήσεις αυτών των κρασιών.
Robert Parker Jr.
O Jean-Pierre Moueix θεωρείται, δικαιολογημένα, ένας θρύλος για τα κρασιά του Bordeaux. To
portfolio του συγκεντρώνει όλους σχεδόν τους μύθους, όλα τα όνειρα των οινόφιλων του Pomerol και του St.-Emilion. Lafleur, Certan-Guiraud,La Fleur Petrus, Magdelaine, Belair, Gazin, Trotanoy και στην κορυφή το μοναδικό Petrus. Δυνατότητα παλαίωσης πάνω από 40 χρόνια. Το Chateau Petrus είναι ενδεχομένως το ακριβότερο κρασί στον κόσμο!
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει έξοχα πάπια ψητή, μαγειρευτά κόκκινα κρέατα, ραγού, αρνάκι ή μοσχαράκι ψητό,
φιλέτα και ώριμα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.
. –
.