Η εσοδεία του 2009 η οποία μόλις εμφιαλώθηκε είναι εξαιρετική. Ο τρύγος του chardonnay έγινε στις 17 Αυγούστου, πρίν τις βροχές του Σεπτεμβρίου. Το 09 ήταν μια δροσερή χρονιά η οποία έδωσε πολύ καλή έκφραση της ποικιλίας. Η ωρίμανση του φρούτου ήταν πλήρης. Το κρασί που έχει αλκοολικό βαθμό 13,5% έχει ωριμάσει 8 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια Allier 222lt εκτελώντας συχνό battonage των ελαφρών οινολασπών για την αύξηση της λιπαρότητας, ενώ μέσα στα ίδια βαρέλια έγινε και η ζύμωση του. Ακολουθεί πλήρης περιγραφή του κρασιού.

CHARDONNAY
Τοπικός Οίνος Επανομής

Προέρχεται από την ποικιλία Chardonnay που καλλιεργείται στο Κτήμα από το 1983. Μετά την προζυμωτική εκχύλιση, το κρασί ζυμώνεται σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια. Παραμένει για χρονικό διάστημα μερικών μηνών σε επαφή με τις οινολάσπες του, κερδίζοντας έτσι σε σώμα και πλουτίζοντας σε ποικιλιακά αρώματα.
Το χρώμα του είναι έντονο χρυσοκίτρινο και χαρακτηρίζεται από αρώματα μελιού, βανίλιας, ώριμων εσπεριδοειδών σε φόντο καπνού και ξηρών καρπών. Έχει γεμάτη, πλούσια και μεστή γεύση και επιδέχεται παλαίωση έως και 10 χρόνια. Αναδεικνύεται καλύτερα στους 10-12 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: ψάρια με λιπαρή σάρκα, καπνιστά ή ακόμη και ψάρια με λευκή σάλτσα, μαλάκια και οστρακοειδή, συνθέσεις από χαβιάρι.

Ενημέρωση απο τον κ. Ευάγγελο Γεροβασιλείου για το Wineshop.gr
Ημερομηνία καταχώρησης 27/5/2010

Κάντε κλίκ εδώ για να το απολαύσετε.