Λεπτομέρειες
Αμπελώνας:
Στο Βασιλικό και στην Περιστέρα Αχαΐας σε υψόμετρο 150 μέτρων. Έδαφος αμμοαργιλώδες ασβεστούχο. Η παραγωγή κυμαίνεται στα 700 κιλά στο στρέμμα.
Οινοποίηση:
Κλασική ερυθρά οινοποίηση. Παραμονή για 8-12 μήνες σε δρύινα βαρέλια 225lt.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Χαρακτηρίζεται από βαθυκόκκινο χρώμα με αρώματα όπως του κερασιού και framboise σε φόντο βανίλιας και καραμέλας γάλακτος. Το στόμα είναι γεμάτο με γλυκό τελείωμα μαρμελάδας κόκκινων φρούτων.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει ζυμαρικά με bacon, chilli και ντομάτα, φασόλια και χοιρινό, μοσχάρι με κάρυ, schnitzel, αρνί μαγειρευτό, πάπια πορτοκάλι και άλλες πολλές γεύσεις. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 15,6%vol. |
---|---|
Περιοχή | Αχαϊα |
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Ξηρός , Π.Γ.Ε. |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Merlot |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Αντωνόπουλος |