Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Η συστηματική παρακολούθηση του αμπελώνα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου επιτρέπει τον τρύγο των σταφυλιών τη στιγμή που έχουν αγγίξει τη βέλτιστη ωρίμανση των σακχάρων και των τανινών. Μετά την κλασική ερυθρά οινοποίηση σε ανοξείδωτους οινοποιητές των 50hl, παλαιώνει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 225lt και για άλλους 12 μήνες στη φιάλη.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Εντυπωσιάζει με το πλούσιο, βαθύ πορφυρό χρώμα και τη μύτη δαμάσκηνου, μαύρου πιπεριού, καβουρδισμένου αμυγδάλου και βανίλιας. Στο στόμα παραμένει ώριμο, στρογγυλό, πλούσιο, με μακρά επίγευση.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει αρνίσια παϊδάκια με γλάσο ροδιού και δεντρολίβανο, γουρουνόπουλο ψητό στα λεμονόφυλλα, κότα γεμιστή στη γάστρα με πορτοκάλι και cognac, λαγό ή κουνέλι στιφάδο. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 12,5%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Π.Γ.Ε. |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Cabernet Sauvignon |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Χαρλαύτη-Αθανασιάδη |