Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Μετά από την προζυμωτική εκχύλιση, το κρασί οινοποιήθηκε σε ένα blend καινούριων και μιας χρήσης δρύινων γαλλικών βαρελιών, όπου παρέμεινε για διάστημα περίπου 5 μηνών σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες του, κερδίζοντας έτσι σε σώμα και αρωματική πολυπλοκότητα.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Το χρώμα του κρασιού είναι χρυσοκίτρινο. Σύνθετο αρωματικά με χαρακτήρα που συνδυάζει τα καραμελωμένα εσπεριδοειδή με την επίμονη δρύινη ανάσα. Στο στόμα η αίσθηση του όγκου ισορροπεί εξαίρετα με το νεύρο και τη φρεσκάδα.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει οστρακοειδή, ψάρια με λιπαρή δομή, πουλερικά ή χοιρινό με άσπρες σάλτσες και αρωματικά τυριά. Επιδέχεται παλαίωση. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 11,5%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Τοπικός |
Ποικιλία | Ασύρτικο |
Χώρα | Ελλάδα |