Λεπτομέρειες
Αμπελώνες από τις περιοχές Πλάκα, Κοντοπούλι και Φράγμα, με απόδοση περίπου 600 κιλά το στρέμμα. Ηφαιστειογενές έδαφος, με μέση σύσταση (φτωχό σε ασβέστιο). Λίγες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του έτους, δυνατοί άνεμοι, σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα και καλοκαίρια θερμά και ξηρά. Ο τρύγος γίνεται σε δύο φάσεις, ξεχωριστά για κάθε ποικιλία, από τις 5-15 Σεπτέμβρη. Η εκχύλιση διαρκεί 4-5 ημέρες, με ελεγχόμενη ζύμωση στους 25°C και έντονο αερισμό. Μετά την αλκοολική ζύμωση ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Λαμπερό, ρουμπινί χρώμα, αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, πλούσια γεύση και τανική επίγευση.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει υπέροχα το μελίχλωρo τυρί της Λήμνου, αλλαντικά, κρέατα στη σχάρα. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 13,8%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Βιολογικός |
Ποικιλία | Cabernet Sauvignon, Λημνιό |
Αρμονία Γεύσεων | Αλλαντικά |
Χώρα | Ελλάδα |