Από τον ιδιόκτητο αμπελώνα 38 στρεμμάτων στην Κρανιά Ολύμπου που καλλιεργείται (πιστοποιημένα) σύμφωνα με τα πρότυπα βιολογικής καλλιέργειας και βρίσκεται σε υψόμετρο μεταξύ 600 και 700 μέτρων. Κατά την γνώμη μας η καλύτερη χρονιά για το Chardonnay από το 1998 που έγινε η πρώτη εμφιάλωση.

Η σχεδόν ιδανική ποσότητα βροχοπτώσεων σε συνδυασμό με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και μια αργή ωρίμανση οδήγησαν σε μια ποιοτική πρώτη ύλη που μας έδωσε αυτό το δροσερό πολύπλοκο αρωματικά και ισορροπημένο κρασί. Ζύμωση και ωρίμανση για 5 μήνες σε μικρά (228 L.) λεπτόκοκκα βαρέλια σπάνιας Γαλλικής δρυός.(από τα δάση Allier kai Troncais ). Eμφιαλώθηκε στα μέσα Μαρτίου του 2011 και έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον 6 χρόνια.



Συνοδεύει άριστα ψητά λιπαρά ψάρια, οστρακοειδή , λευκά κρέατα και μπορεί να καταναλωθεί και σαν aperitif κατά την διάρκεια των δροσερών καλοκαιρινών βραδιών που έρχονται από τους οπαδούς των φινετσάτων πολύπλοκων λεύκών οίνων.

Το άρθρο συντάχθηκε απο τον οινοποιό κ. Ευριπίδη Κατσαρό για το Wineshop.gr
Ημερομηνία καταχώρησης 3/5/2011

Κάντε κλίκ εδώ για να το απολαύσετε.