Η ποικιλία Chardonnay καλλιεργείται στο ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ από το 1996.
Ο πιστοποιημένα βιολογικός ιδιόκτητος αμπελώνας μας βρίσκεται σε υψόμετρο 600 με 700 μέτρων στις πλαγιές του ανατολικού Ολύμπου.Το αργηλοπηλωδες έδαφος, ο νοτιοανατολικος προσανατολισμός του αμπελώνα, το μικροκλίμα της περιοχής και η μεθοδική αμπελοκαλλιεργεια οδηγούν σε εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη. Η ζύμωση και η ωρίμανση σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια χαρίζει στο κρασί γευστική και αρωματική πολυπλοκότητα.
Πολύπλοκος αρωματικός χαρακτήρας. Άνθη, λευκόσαρκα φρούτα καθώς και διακριτικές νότες ορυκτών και βανίλιας είναι εμφανή στην μύτη. Λιπαρό και δροσιστικό στο στόμα με οξύτητα και σάκχαρα που εξισσοροπουνται άψογα σε ένα σύνολο που τονίζει την κομψότητα αντί του βάρους. Μεγάλη διάρκεια και επίγευση.

Η εσοδεία του 2012 έδωσε 18450 φιάλες που μπορούν να πάλαι ζουν τουλάχιστον έξι χρόνια.

Το άρθρο συντάχθηκε από τον οινοποιό κ. Ευριπίδη Κατσαρό για το Wineshop.gr
Ημερομηνία καταχώρησης 27/6/2013