Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Κλασική ερυθρά μέθοδος οινοποίησης με πολύ μεγάλες εκχυλίσεις 30-40 ημέρες. Παλαίωση 15 μηνών σε καινούρια δρύινα βαρέλια.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Βαθύ κόκκινο χρώμα με πλούσια βελούδινη γεύση. Αρωματικά εμφανίζει ώριμα κόκκινα φρούτα με την διακριτική παρουσία βανίλιας και σοκολάτας. Πολύ μαλακές τανίνες με μεγάλο γευστικό τελείωμα δίνουν την αίσθηση της πληρότητας. Κρασί που έχει δυνατότητα για 8-10 χρόνια παλαίωσης.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει ιδανικά κόκκινο κρέας, τυριά με πλούσια γεύση, αλλά και κρεατόπιτες. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 15%vol. |
---|---|
Περιοχή | Τεγέα |
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Ξηρός , Τοπικός |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Merlot |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Τσέλεπος |