Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Για 15 ημέρες περίπου τα σταφύλια αποξηραίνονται στο μεσογειακό φθινοπωρινό ήλιο. Ακολουθεί η κλασσική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης με παραμονή του οίνου σε δρύινα βαρέλια για 6 μήνες.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Διαθέτει βαθύ ερυθρό χρώμα και γλυκό, σαρκώδες σώμα με στρογγυλές τανίνες. Διαθέτει πολύπλοκο μπουκέτο αρωμάτων, με έντονες νότες δαμάσκηνου, σοκολάτας και κόκκους καφέ. Στόμα πλούσιο και βελούδινο με σύνθετη επίγευση που θυμίζει κερήθρα.
Συνδυασμοί:
Αποτελεί εξαιρετικό aperitif και συνοδεύει ιδανικά πικάντικα σκληρά ή παλαιωμένα κίτρινα και μπλε τυριά, καθώς και γλυκά με δυνατές γεύσεις σοκολάτας και φουντουκιού. Σερβίρεται στους 6-10°C. Επιδέχεται παλαίωση για 15-20 έτη από τον τρύγο.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 12,5%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Γλυκός, Λιαστός, Π.Γ.Ε. |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Merlot |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Λαζαρίδης Ν. |