Λεπτομέρειες
Αμπελώνας:
Στο Βασιλικό Αχαΐας σε υψόμετρο 150 μέτρων. Έδαφος αμμοαργιλώδες ασβεστούχο. Η παραγωγή κυμαίνεται στα 900 κιλά στο στρέμμα.
Οινοποίηση:
Κλασική ερυθρά οινοποίηση. Παραμονή για 6-8 μήνες σε δρύινα βαρέλια 225lt.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Χαρακτηρίζεται από βαθυκόκκινο χρώμα με αρώματα όπως του κερασιού και του μούρου. Είναι κρασί μέτριου όγκου, ισορροπημένο στο στόμα με ευχάριστο τελείωμα γεύσης κόκκινων φρούτων και βανίλιας.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει ζυμαρικά με bacon, chilli και ντομάτα, φασόλια και χοιρινό, μοσχάρι με κάρυ, schnitzel, αρνί μαγειρευτό, πάπια πορτοκάλι και άλλες πολλές γεύσεις. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 14,5%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Π.Γ.Ε. |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Merlot |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Αντωνόπουλος |