Λεπτομέρειες
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Ενδιαφέρουσα μύτη με αρώματα που θυμίζουν τριαντάφυλλο, βούτυρο, γιασεμί, γλυκολέμονο. Νεύρο και ένταση, ζωηρότατη οξύτητα! Επίγευση μεσαίας διάρκειας με πολυπλοκότητα. Έχει απαλό χρώμα με ελαφρά ροζέ απόχρωση, που προέρχεται από την επαφή του μούστου με τους φλοιούς του σταφυλιού πριν τη ζύμωση.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει πιάτα μεσογειακής κουζίνας, όξινα πιάτα και εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης (λαδερά, πιάτα θαλασσινών, ψητά ή τηγανιτά ψάρια, λευκά κρέατα). Σερβίρεται στους 10-12°C.
Πληροφορίες
Περιοχή | Νεμέα |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Ξηρός |
Χρώμα Οίνου | Ροζέ |
Ποικιλία | Μοσχοφίλερο |
Αρμονία Γεύσεων | Θαλασσινά, Κοτόπουλο, Λαδερά, Μεσογειακή Κουζίνα, Ψάρια |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Γαία Οινοποιητική |