Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23°C. Συνολικός χρόνος εκχύλισης 12 ημέρες. Ζυμωμένο και εκχυλισμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές, παλαιωμένο σε γαλλικά barriques για 12 μήνες και 6 μήνες στη φιάλη. Βατόμουρα, μούρα, framboise, ώριμη φράουλα, άγγιγμα γλυκάνισου, κανέλα, φίνες τανίνες, στρογγυλό βελούδινο στόμα.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Το χρώμα είναι λαμπερό, βαθύ βυσσινί. Στη μύτη ξεδιπλώνονται αρώματα βατόμουρου, μαύρου framboise και ώριμης φράουλας με άγγιγμα γλυκάνισου και μπαχαρικών, όπως γαρίφαλο και κανέλα. Στο στόμα είναι μεσαίου σώματος με κομψή δομή, ισορροπημένη οξύτητα και πολύ ώριμες στρογγυλές τανίνες. Η επίγευση είναι μεσαίας διάρκειας, όπου κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα και ακολουθούν αρώματα γλυκιάς βανίλιας και μαύρου πιπεριού.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει κόκκινο κρέας, αλλαντικά, τυριά. Επιδέχεται 5-6 χρόνια παλαίωση από την εμφιάλωση. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 13,5%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Π.Ο.Π. |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Αγιωργίτικο |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Σκούρας |