Λεπτομέρειες
Αμπελώνας:
Syrah: Γραμμικός σε διπλό κορδόνι Royat
Grenache: Κυπελλοειδής και Γραμμικός σε διπλό κορδόνι Royat.
Τρύγος: Ο τρύγος για κάθε μία από τις ποικιλίες γίνεται ξεχωριστά από τις 15 μέχρι τις 30 Αυγούστου.
Έδαφος: Σχιστολιθικό, αμμοαργιλοπηλώδες, σε υψόμετρο 320-380 και 550-600 μέτρων.
Οινοποίηση:
Το γλεύκος προέρχεται είτε από την αφαίμαξη δεξαμενών που προορίζονται για ερυθρή οινοποίηση μετά από ολιγόωρη εκχύλιση, είτε από απευθείας πίεση ερυθρών σταφυλιών. Η ζύμωση ολοκληρώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές μικρού όγκου, ξεχωριστά για κάθε ποικιλία, οι οποίες βρίσκονται σε ειδικό θάλαμο σταθερής θερμοκρασίας (16-17°C)
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Χρώμα τριανταφυλλένιο. Μύτη με άρωμα καραμέλας φράουλας, γρεναδίνης και τριαντάφυλλου. Γεύση απαλή με τρυφερή οξύτητα και αίσθηση γλύκας στην επίγευση.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει θαυμάσια φαγητά της Ελληνικής κουζίνας όπως γεμιστά, λαδερά, μουσακά, καθώς και σαλάτες, ψητά λαχανικά, ζυμαρικά, πουλερικά με ελαφριές σάλτσες, οστρακοειδή και θαλασσινά. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 14%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Ποικιλία | Grenache Rouge, Syrah |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Μανουσάκης |