Λεπτομέρειες
Καλλιέργεια:
Η ποικιλία είναι εγκατεστημένη σε υψόμετρο που αγγίζει τα 250m. Γραμμική μορφή αμπελώνα, εδάφη με ελαφριά κλίση και προσανατολισμό από Βορρά προς Νότo.
Οινοποίηση:
Ζύμωση σε σταθερή θερμοκρασία 12°C και παραμονή για 8-9 μήνες σε καινούργια βαρέλια ακακίας με παράλληλο batonnage.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Λαμπερό χρυσό χρώμα με έκδηλο πράσινο ιριδισμό. Αρώματα ώριμων λευκόσαρκων φρούτων και μελιού με νότες ακακίας. Στόμα πλούσιο και περίπλοκο με ευχάριστη υπόξινη επίγευση. Αποτελεί σπάνιο οινοποιητικό δείγμα του ελληνικού αμπελώνα. Επιδέχεται παλαίωση 6 χρόνια από τον τρύγο.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει οστρακοειδή, ψάρια με ελαφρές σάλτσες, αυγοτάραχο, λευκά κρέατα και λαχανικά με σύνθετες σάλτσες. Σερβίρεται δροσερό στους 10-12°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 12%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Π.Γ.Ε. |
Χρώμα Οίνου | Λευκό |
Ποικιλία | Semillon |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Λαζαρίδης Ν. |