Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Συνοινοποίηση των τριών γηγενών ποικιλιών. Η οινοποιητική διαδικασία επικεντρώνεται στις μακρές προζυμωτικές εκχυλίσεις σε συνδυασμό με έντονους αερισμούς για την πλήρη εκμετάλλευση του φαινολικού και αρωματικού δυναμικού των συνοποιημένων ποικιλιών. Η παλαίωση πραγματοποιείται για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με σύνθεση 60% καινούργιων βαρελιών μεσαίου καψίματος από δάση με μικρόκοκκο πορώδες και 40% βαρελιών δεύτερης και τρίτης χρήσης. Ακολουθεί αναγωγική παλαίωση στην φιάλη για τουλάχιστον 6 μήνες πριν τη διάθεσή του στην αγορά.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Βαθύ ερυθρό χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Πολύπλοκο μπουκέτο από τους φρουτώδεις (φραγκοστάφυλο, βατόμουρο, κεράσι) και τους χαρακτηριστικούς φυτικούς χαρακτήρες (πολτό ελιάς και ντομάτας) των ποικιλιών που συμπλέκουν ένα υφαντό αρωμάτων και γεύσεων με τις νότες μπαχαρικών και βανίλιας. Στο στόμα κομψό, διακρίνεται για τις μαλακές τανίνες, τη χαρακτηριστική οξύτητα και το μεστό σώμα, στοιχεία που επιτρέπουν αρμονία με τα παραδοσιακά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας απευθείας με τη διάθεσή του στην αγορά.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει αρμονικά παραδοσιακές πίτες της περιοχής, κρεατικά κατσαρόλας, κυνήγι, στιφάδο, σπετσοφάι και ώριμα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 13%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Π.Ο.Π. |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Κρασάτο, Ξινόμαυρο, Σταυρωτό |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Τσάνταλης |