Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Κλασική λευκή οινοποίηση. Αποβοστρύχωση, παραμονή με το φλοιό των στέμφυλων για 6 ώρες (προζυμωτική εκχύλιση στους 5-6 °C). Ελαφρά πνευματική πίεση και ζύμωση στους 16 με 17 °C. Στην αρχή της αλκοολικής ζύμωσης ο χυμός μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια όπου παραμένει έως την ολοκλήρωσή της. Σταθεροποίηση, φιλτράρισμα, εμφιάλωση
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με πλούσιες πικάντικες σάλτσες. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 13.8%vol. |
---|---|
Περιοχή | Σαντορίνη |
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Π.Ο.Π. |
Χρώμα Οίνου | Λευκό |
Ποικιλία | Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Santo Wines |