Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Έπειτα από προζυμωτική κρυοεκχύλιση του σταφυλιού για 12 ώρες, ακολουθεί ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με στόχο να διατηρηθούν τα φρέσκα αρώματα των φρούτων και να περάσουν στο κρασί.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Το αχνοκίτρινο χρώμα του, η έντονη παρουσία αρωμάτων από grapefruit, ροδάκινο και πεπόνι καθώς και η γεμάτη γεύση από ώριμα εσπεριδοειδή εξασφαλίζουν ένα εξαιρετικά δροσιστικό Sauvignon Blanc.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει σουπιές με σπανάκι, λαχανοντολμάδες αυγολέμονο, κολοκυθάκια γεμιστά, σαλάτα με αβοκάντο, πλιγούρι, φύλλα βασιλικού και ντοματίνια Σαντορίνης, ποικιλία πράσινων σαλατικών. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 13,5%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Π.Γ.Ε. |
Χρώμα Οίνου | Λευκό |
Ποικιλία | Sauvignon Βlanc |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Χαρλαύτη-Αθανασιάδη |