Λεπτομέρειες
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Γεύση δροσερή με την οξύτητα να προσφέρει σπιρτάδα και γευστικό πλούτο. Στον ουρανίσκο επικρατούν ανθικά αρώματα με νύξεις μέντας και μοσχολέμονου, με επίμονη διάρκεια.
Συνδυασμοί:
Ορεκτικά, σαλάτες (με έμφαση τις πράσινες σαλάτες), χορτόπιτες, λευκά άπαχα τυριά, λευκά κρέατα όπως πουλερικά και κουνέλι, πάστα και ριζότο με θαλασσινά, ριζότο με σπαράγγι, πένες με μπρόκολο, προϊόντα θαλάσσης όπως άπαχα ψάρια και καλαμάρι, γαρίδες και καραβίδες. Σερβίρεται στου 10-12°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 13%vol. |
---|---|
Περιοχή | Αττική |
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Ξηρός |
Χρώμα Οίνου | Λευκό |
Ποικιλία | Σαββατιανό |
Αρμονία Γεύσεων | Ζυμαρικά, Θαλασσινά, Πίτες & Τάρτες, Πουλερικά, Σαλάτες, Τυριά, Ψάρια |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Φράγκου Αναστασία |