Λεπτομέρειες
Διαυγές ρουμπινί χρώμα, με ιώδεις ανταύγειες. Παλαιώνεται για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η μύτη είναι φινετσάτη και σύνθετη, ξεκινά από ώριμα και ζουμερά κόκκινα φρούτα, μαρμελάδες μύρτιλλου και φραγκοστάφυλου, μπαχαρικά oriental, που θυμίζουν γλυκόριζα και κάρδαμο, ευχάριστες φυτικές νότες, κέδρο, μελάνι και κακάο. Στο στόμα είναι φανερά γενναιόδωρο και πικάντικο, με στρογγυλές, αρκετά μαλακές τανίνες, που υποστηρίζονται με το παραπάνω από το αλκοόλ. Το κρασί αυτό χαρίζει στον ουρανίσκο ένα ενιαίο γευστικό σύνολο. Αρώματα μαρμελάδας κόκκινων φρούτων, αλλά και αποξηραμένων σκουρόχρωμων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και βοτάνων έρχονται σε αρμονία με αυτά της μύτης. Η ωρίμαση σε βαρέλι γίνεται επίσης φανερή, με χαρακτήρες σοκολάτας και βανίλιας, ενώ το τελείωμα είναι ευχάριστο και φρέσκο.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει πιάτα της ελληνικής αστικής ή και παραδοσιακής κουζίνας, όπως για παράδειγμα τα κρεατικά κατσαρόλας με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, το μουσακά και το παστίτσιο, ενώ θα ταιριάξει και με πιο δημιουργικά πιάτα ελληνικής, αλλά και ιταλικής κουζίνας. Σερβίρεται στους 16-18°C. Συνίσταται η μετάγγιση σε κανάτα, για τουλάχιστον 30 λεπτά, πριν το απολαύσετε. Επιδέχεται παλαίωση από 8 έως 10 χρόνια από τον τρύγο.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 14%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Ξηρός |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Cabernet Sauvignon |
Αρμονία Γεύσεων | Κόκκινο Κρέας, Μαγειρευτά πιάτα με βάση το κρέας |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Σεμέλη Οινοποιητική |