Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση των επί μέρους ποικιλιών. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτους οινοποιητές σε θερμοκρασία (22-27°C) και στη συνέχεια ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση για να αποκτήσει την βελούδινη υφή που το χαρακτηρίζει. Το blend γίνεται στην φάση της ωρίμανσης. Ωρίμανση σε δεξαμενή για 12 μήνες, ενώ ένα ποσοστό ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Ένα φρέσκο ερυθρό που χαρακτηρίζεται από έντονο άρωμα κόκκινων μικρών φρούτων και ελαφρύ σώμα, ενώ στην γεύση του το διακρίνει μία ευχάριστη βελούδινη αίσθηση που διαρκεί.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει άψογα ένα πιάτο κοτόπουλου και χοιρινού κρέατος, ιδανικά μαγειρεμένου στη σχάρα. Συνδυάζεται επίσης με πιάτα τυριών και αλλαντικών, καθώς και με βαριές σούπες (κυρίως όσπρια). Σερβίρεται στους 14-16°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 13%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Π.Γ.Ε. |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Blend |
Αρμονία Γεύσεων | Κοτόπουλο |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Μπουτάρης |