Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Ξεχωριστή λευκή οινοποίηση των επιμέρους ποικιλιών με ποσοστό προζυμωτικής κρυοεκχύλισης. Στη συνέχεια, η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλή θερμοκρασία (18-20°C) για την έντονη ανάδειξη των ποικιλιακών αρωμάτων. Το blend γίνεται στην φάση της ωρίμανσης. Ωρίμανση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για μερικούς μήνες μέχρι την εμφιάλωση του.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Ένα λευκό που χαρακτηρίζεται από υψηλή οξύτητα, έντονη φρασκάδα και μεγάλο αρωματικό δυναμικό.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει ιδανικά κοτόπουλο, γαλοπούλα και λιπαρά ψάρια (φαγκρί, τσιπούρα, συναγρίδα, λαβράκι). Επίσης, συνοδεύει άριστα πιάτα ορεκτικών και τυριών, σαλάτες και φρούτα. Σερβίρεται στους 8-12°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 11,5%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Π.Γ.Ε. |
Χρώμα Οίνου | Λευκό |
Ποικιλία | Chardonnay, Riesling, Μοσχοφίλερο |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Μπουτάρης |