Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Κλασική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης. Εφαρμόζεται μακρά εκχύλιση σε θερμοκρασία που κυμαίνεται από 28 έως 30°C. Μετά το πέρας της αλκοολικής ζύμωσης μεταφέρεται ο νέος οίνος σύλασπος σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Ο οίνος ωριμάζει 12 με 18 μήνες σε βαρέλια 300 λίτρων, ενώ μετά την εμφιάλωση παραμένει για τουλάχιστον 6 μήνες στη φιάλη.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Βαθύ ερυθρό χρώμα. Νότες μπαχαρικών και αρώματα κόκκινων ώριμων φρούτων, όπως κεράσια, σμέουρα και δαμάσκηνα σε απόλυτη αρμονία με τα αρώματα του ξύλου και του καφέ. Πλούσια, μεστή γεύση με ισορροπημένες τανίνες και μακρά επίγευση. Επιδέχεται μακρά παλαίωση.
Συνδυασμοί:
Συνδυάζεται εξαιρετικά με κυνήγι, μοσχαρίσια φιλέτα, κρέατα σχάρας, κρέατα με κόκκινες πικάντικες σάλτσες και τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 13,5%vol. |
---|---|
Περιοχή | Πελοπόννησος |
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Ξηρός , Π.Γ.Ε. |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Syrah, Αγιωργίτικο |
Αρμονία Γεύσεων | Bbq, Burger, Αρνάκι, Κόκκινο Κρέας, Κρεμώδεις & Πλούσιες Σάλτσες, Κυνήγι, Μαγειρευτά πιάτα με βάση το κρέας, Μοσχαράκι Γάλακτος, Πάπια, Πικάντικα Πιάτα, Τυριά, Χοιρινό |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Στροφιλιά |