Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Μετά από προσεκτική διαλογή των σταφυλιών πραγματοποιείται συνοινοποίηση των 2 ποικιλιών, η οποία περιλαμβάνει σύντομη προζυμωτική κρυοεκχύλιση, στη συνέχεια αλκοολική ζύμωση σε θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 25ο C, με συνολική διάρκεια εκχύλισης γύρω στις 2 εβδομάδες και τέλος ωρίμαση του οίνου για 8 μήνες σε βαρέλια από γαλλική δρυ, χωρητικότητας 225 λίτρων.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Βαθύ κόκκινο χρώμα, αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, με νότες ευκαλύπτου, βανίλιας και μαύρης σοκολάτας. Αίσθηση στο στόμα πλούσια και πολύπλοκη, με καλή ισορροπία, μαλακές τανίνες και μακρά επίγευση.
Συνδυασμοί:
Κόκκινα κρέατα, φαγητά με κόκκινες σάλτσες και πιάτα τυριών, αλλαντικών. Κόκκινα κρέατα, φαγητά με κόκκινες σάλτσες και πιάτα τυριών, αλλαντικών Σερβίρεται στους 16-18°C.
Πληροφορίες
Περιοχή | Πελοπόννησος |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Ξηρός , Π.Γ.Ε. |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Syrah, Αγιωργίτικο |
Αρμονία Γεύσεων | Αλλαντικά, Κόκκινο Κρέας, Τυριά |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Στροφιλιά |