Λεπτομέρειες
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Το χρώμα του είναι πολύ βαθύ κόκκινο με αρκετές ρουμπινί ανταύγειες. Στην μύτη είναι σύνθετο και συμπυκνωμένο, με αρώματα σκούρων φρούτων όπως το βατόμουρο και το βύσσινο, λουλουδιών όπου ξεχωρίζει η βιολέτα, με τα γλυκά και πικάντικα μπαχαρικά να εναλλάσσονται και νότες βανίλιας σε δεύτερο πλάνο από την υποδειγματική χρήση βαρελιού. Στο στόμα είναι πλούσιο, με αξιοσημείωτη ισορροπία, λιωμένες τανίνες και σοκολατένια επίγευση. Είναι απολαυστικότατο τώρα αλλά έχει την δυνατότητα να παλαιώσει για τουλάχιστον μία δεκαετία ακόμα.
Συνδυασμοί:
Συνδυάζεται με μοσχαρίσιες μπριζόλες, κυνήγι μαγειρευτό με κόκκινη σάλτσα, πικάντικο χοιρινό. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Πληροφορίες
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
---|---|
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Ξηρός , Π.Γ.Ε. |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Αυγουστιάτης, Μαυροτράγανο |
Αρμονία Γεύσεων | Αρνάκι, Κυνήγι, Μαγειρευτά πιάτα με βάση το κρέας, Μοσχαράκι Γάλακτος, Χοιρινό |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Τηνιακοί Αμπελώνες |