Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
3 μέρες κρυοεκχύλιση στους 8°C συμπαραμονή στέμφυλων με το χυμό για 24 μέρες, με τέσσερις ανακυκλοφορίες την ημέρα ιδιαίτερης έντασης. Παλαίωση 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια (γαλλικά 80%, αμερικάνικα 20%) 100% καινούρια και 6 μήνες παλαίωση στην φιάλη στο οινοποιείο.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Βαθύ πορφυρό χρώμα. Έντονο και πυκνό άρωμα σοκολάτας, κακάο, καφέ, καψαλισμένου ψωμιού, κερασιού και δαμάσκηνου σε μια πλούσια σύνθεση. Στόμα που ξεκινάει γλυκά, με στρογγυλές, βελούδινες και εξαιρετικής ποιότητας τανίνες, που χαρίζουν στο κρασί όγκο και διάρκεια.
Συνδυασμοί:
Με ζουμερά κόκκινα κρέατα συνοδευμένα από πικάντικες σάλτσες, με γαλοπούλα. Ιδανική πρόταση για την ινδική πικάντικη κουζίνα. Προτεινόμενο τυρί: Καπνιστό. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16-18°C. Επιδεκτικό βαθιάς παλαίωσης.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 14%vol. |
---|---|
Περιοχή | Νεμέα |
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Π.Ο.Π. |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Αγιωργίτικο |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Παλυβός |