Το πιο σπάνιο και δυσεύρετο κρασί του κτήματος, ένα κρασί που και στον τρόπο οινοποίησης, πώλησης και τιμής πλησίασε τα επίπεδα ενός Μπορντώ.

Οινοποίηση:

Παράγεται σε ένα μικρό αμπέλι τεσσάρων (4) στρεμμάτων. Η στρεμματική του απόδοση είναι γύρω στα 150 κιλά. Σπάνιος καρπός της ποικιλίας Αγιωργίτικο από πρέμνα που εικάζεται ότι ξεπερνούν την ηλικία των 150 χρόνων. Εκχυλίζεται για 45 ημέρες σε ανοιχτή δεξαμενή. Στην συνέχεια ωριμάζει για 20 μήνες σε γαλλική και για 16 μήνες σε αμερικάνικη δρυ. Η δυνατότητα παλαίωσης ξεπερνά τα 15 έτη.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Έχει πλούσιο ιώδες χρώμα, έντονο φρούτο, ισχυρή δομή, είναι συμπυκνωμένο με έντονη επίγευση και στα πρώτα χρόνια του δύσκολα υπάρχει κουζίνα η οποία μπορεί να ισορροπήσει την ιδιαίτερα νευρώδη δομή του.

Αρωμα: Συμπυκνωμένα αρώματα μαύρου φρούτου, μελανιού και μαύρης τρούφας

Στόμα: εκεί ξεδιπλώνεται η πολυπλοκότητα του, έχει ισχυρή δομή, και είναι συμπυκνωμένο με έντονη επίγευση.

Συνδυασμοί:
Σερβίρεται στους 18°C αφού πρώτα μεταγγιστεί σε κανάτα και συνοδεύει θαυμάσια κόκκινα κρέατα, κυνήγι και πικάντικα τυριά.

Κάντε κλίκ εδώ για να το απολαύσετε.