Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Μέσος διαχωρισμός του γλεύκους από τα στέμφυλα, απολάσπωση και ζύμωση με ιθαγενείς ζύμες στους 16-18°C για 30 μέρες. Ωρίμανση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με τις οινολάσπες για 4 μήνες.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Απαλό πρασινολεμονί χρώμα, με ασημένιες ανταύγειες. Έντονη μύτη, που κυριαρχεί το φρούτο, κυρίως τα ώριμα εσπεριδοειδή, μαζί με έναν φυτικό χαρακτήρα που χαρίζει φρεσκάδα. Στόμα εξαιρετικά ήπιο και στρογγυλό για ένα λευκό κρασί από την Σαντορίνη, με δροσερή οξύτητα, μέτριο σώμα και μακριά επίγευση.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει θαλασσινά, ζυμαρικά και λευκά τυριά. Επιδέχεται παλαίωση 4 χρόνων από τον τρύγο. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 14%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Βιολογικός, Π.Γ.Ε. |
Ποικιλία | Αηδάνι |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Χατζηδάκης |