Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Αλκοολική ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 βδομάδες περίπου. Στη συνέχεια η αλκοολική ζύμωση διακόπτεται ώστε να παραμείνουν τελικά περίπου 50 γ/λ ανάγοντα σάκχαρα.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου, αμυγδάλου, μελιού με νότες ανθικές και μοσχολέμονου. Στο στόμα παρουσιάζει πλούσια φρουτώδη γεύση με τραγανή οξύτητα και ορυκτώδες χαρακτήρα, ενώ παρουσιάζει πολύ ευχάριστη γλυκύτητα.
Συνδυασμοί:
Είναι κατεξοχήν επιδόρπιος οίνος, αλλά μπορεί να συνοδεύσει και λιπαρά τυριά παλαίωσης, φρουτοσαλάτες αλλά και κυνήγι στιφάδο. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 14,5%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Γλυκός |
Χρώμα Οίνου | Λευκό |
Ποικιλία | Malvazia Aromatica, Ασύρτικο |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Αϊδαρίνης |