Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Κλασσική λευκή οινοποίηση και ζύμωση σε δρύινα βαρέλια με ανάδευση οινολασπών.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Λαμπερό κίτρινο χρώμα, πολύπλοκα αρώματα παλαίωσης (ξύλο, φουντούκια, καπνός και βανίλια), που δένουν αρμονικά με τα φρουτώδη αρώματα της ποικιλίας (μήλο και ροδάκινο). Πλούσιο, λιπαρό, στρογγυλό, με εξαιρετική δομή, μεταλλικότητα και έντονη αρωματική επίγευση.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει οστρακοειδή και ψητά ψάρια, όπως γαρίδες στη σχάρα, σολομό στη σχάρα με πικάντικη σάλτσα, ριζότο με φράουλες και γαρίδες αλλά και με λευκά κρέατα, κοτόπουλο tandoori (ινδική πικάντικη σάλτσα), χοιρινό με φάβα κάπαρη και ντοματάκια. Λιπαρά καπνιστά τυριά, όπως Μετσοβόνε. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 12%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Π.Ο.Π. |
Χρώμα Οίνου | Λευκό |
Ποικιλία | Ασύρτικο |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Μπουτάρης |