Δεν έχετε προϊόντα στο καλάθι σας
Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Μετά από προσεκτική διαλογή σταφυλιών οδηγούνται στον αποβοστρυχωτήρα, όπου εκεί πραγματοποιείται ο διαχωρισμός των βοστρύχων από τα τσάμπουρα. Στη συνέχεια οδηγούνται στα σύγχρονα πνευματικά πιεστήρια όπου τα σταφύλια συμπιέζονται απαλά σε χαμηλές πιέσεις. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και μετά από οκτώ ώρες παραλαμβάνουμε γλεύκος φυσικώς διαυγές. Στη διάρκεια της επεξεργασίας των σταφυλιών δεν χρησιμοποιούνται αντλίες. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές διπλού τοιχώματος και σε πλήρως ελεγχόμενη θερμοκρασία 18-20°C. Για την σταθεροποίηση του κρασιού χρησιμοποιούμε φυσικές μεθόδους (ψύξη στους -5°C) οι οποίες μαζί με τα προηγούμενα εφαρμόζεται κάθε χρόνο στη διαδικασία της παραγωγής.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Ευχάριστο πρασινοκίτρινο χρώμα, έντονο φρουτώδες και στρογγυλό σώμα με ισορροπημένο μακρύ τελείωμα.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει ιδανικά θαλασσινά και λευκά τυριά. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 13%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Τοπικός |
Ποικιλία | Chardonnay, Ασύρτικο |
Χώρα | Ελλάδα |