Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Βαθύ πορφυρό χρώμα με βυσσινί ανταύγειες, αναδύει αρώματα βαρελιού και μαρμελάδας κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνου και βατόμουρου. Ένα στρογγυλό κρασί, με βελούδινη γεύση, καλή ισορροπία και μαλακή επίγευση.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει πιάτα με κόκκινο κρέας, όπως προβατίνα Γκιούλμπασι, χοιρινή τηγανιά, μελωμένο αρνάκι με μέντα, καγιανάς με τσιγαρίδες, βραστά κρέατα και πιάτα αλλαντικών. Σκληρά τυριά όπως λαδοτύρι Νάξου, ραβιέρα. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 12%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Π.Ο.Π. |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Αγιωργίτικο |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Μπουτάρης |