Λεπτομέρειες
Για τη δημιουργία της Sierra Tequila Milenario Extra Anejo, γίνεται επιλογή, σε τρία στάδια, των καλύτερων σε ποιότητα φυτών Αγαύης: α) Η Αγαύη προέρχεται μόνο από καθορισμένα grand cru χωράφια, σε μεγάλο υψόμετρο, στην περιοχή του Jalisco του Μεξικό. β) Μόνο τα καλύτερα, νεαρά φυτά Αγαύης επιλέγονται να καλλιεργηθούν με ιδιαίτερη φροντίδα, χωρίς τη χρήση τεχνικών μέσων, για μία μακρά περίοδο, έως και 12 χρόνια, προτού φτάσουν σε τέλεια ωριμότητα. γ) Τα καλύτερα, από πλευράς ωριμότητας και περιεκτικότητας σε σάκχαρα, φυτά συλλέγονται και οδηγούνται αμέσως στο στάδιο της παραγωγής.
Ακολουθεί μία εξαιρετικά ήπια διαδικασία «σύνθλιψης» των φυτών και, στη συνέχεια, τριπλή απόσταξη, σε παραδοσιακούς χάλκινους αποστακτήρες ασυνεχούς απόσταξης (pot still), έτσι ώστε να διατηρείται αναλλοίωτος ο πλούσιος, πρωτογενής φρουτώδης χαρακτήρας της Αγαύης στο τελικό προϊόν. Το μοναδικό αυτό απόσταγμα ωριμάζει, για τουλάχιστον 4 χρόνια, σε αμερικάνικα βαρέλια από πρινάρι (holm-oak), στην παλιά hacienda του αποστακτηρίου της Sierra, στην Γκουανταλαχάρα. To ηπειρωτικό κλίμα και το μεγάλο υψόμετρο διασφαλίζουν ιδανικές συνθήκες ωρίμανσης που βοηθούν στην ανάπτυξη των ιδιαίτερα εκλεπτυσμένων αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών της Sierra Milenario.
Γευσιγνωστικές σημειώσεις:
Βαθύ, κεχριμπαρένιο χρώμα. Στρογγυλή και πλούσια μύτη, με γλυκιές, φρουτώδεις νότες Αγαύης, βανίλια, καραμέλα και μέλι. Στόμα, ιδιαίτερα απαλό, με πλούσιο σώμα και αρώματα καραμέλας, ώριμων τροπικών φρούτων και μπαχαρικών. Κομψή, πλούσια και με μεγάλης διάρκειας επίγευση.
Βαθμοί: 41,5%
Χώρα: Μεξικό
Πληροφορίες
Βαθμοί | 41,5% |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Χώρα | Μεξικό |
Παραγωγός | Sierra |