Λεπτομέρειες
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Βαθύ ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες και με αρώματα κόκκινων φρούτων στη μύτη, μέτριας και λίγο παραπάνω αρωματικής έντασης. Η παλέτα συμπληρώνεται από διάφορα βότανα, ανάμεσα τους ρίγανη και θυμάρι, παρέα με κάποιες νύξεις μπαχαρικών που θα λέγαμε όμως ότι έχουν να κάνουν με το ‘βαρέλι’. Μέτριο προς γεμάτο το σώμα, λεπτόκοκκες και καλοδομημένες οι τανίνες και παρατεταμένης διάρκειας επίγευση, σε ένα εξαιρετικά ισορροπημένο σύνολο.
Συνδυασμοί:
Ταιρίάζει εξαιρετικά με κόκκινο μαφειρευτό αρνίσιο, μοσχαρίδιο και χοιρινό κρέας. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 14%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Ξηρός , Π.Γ.Ε. |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Αυγουστιάτης |
Αρμονία Γεύσεων | Αρνάκι, Κόκκινο Κρέας, Μοσχαράκι Γάλακτος, Χοιρινό |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Τηνιακοί Αμπελώνες |