Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία. Οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με χρήση επιλεγμένων ζυμών σε θερμοκρασίες 16 -18 βαθμούς Κελσίου. Παραμονή με τις οινολάσπες και ωρίμανση για 6 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια με περιοδική ανάδευση των οινολασπών του, διαδικασία που βελτιώνει τον χαρακτήρα του Ασύρτικου.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Λαμπερό αχυρόξανθο χρώμα, λεπτά αρώματα εσπεριδοειδών, μελωμένων φρούτων, ξηρών καρπών και κρέμας λεμονιού. Τυπικά τραγανό στο στόμα με λεμονάτη οξύτητα και μεταλλικό χαρακτήρα.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει ιδανικά φρέσκα θαλασσινά, όστρακα, λιπαρά ψάρια σχάρας, κίτρινα τυριά μακράς ωρίμανσης. Σερβίρεται στους 8-10°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 13%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Π.Γ.Ε. |
Χρώμα Οίνου | Λευκό |
Ποικιλία | Ασύρτικο |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Πόρτο Καρράς |