Δημιουργήθηκε με το πετυχημένο πάντρεμα δύο ελληνικών ποικιλιών, του Ασύρτικου και της σπάνιας Μαλαγουζιάς.
Μετά την προζυμωτική εκχύλιση, η οινοποίηση εξελίσσεται στις ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές σε θερμοκρασία γύρω στους 18-20°C.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Το κρασί έχει λαμπερό αχνόξανθο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Η “μύτη” του είναι εκφραστική με εναλλασσόμενες εντυπώσεις, καθώς δίπλα στα εξωτικά φρούτα περνούν νότες πιπεριάς, γιασεμιού, πορτοκαλιού, πεπονιού, βοτάνων και λεμονιού. Η πρώτη επαφή στο στόμα αποπνέει ευγένεια, ενώ η συνολική παρουσία χαρακτηρίζεται από πλούτο, αρμονία, ευχάριστη ζωντάνια και λεμονάτο τελείωμα. Προτείνεται η κατανάλωση στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει θαυμάσια θαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα με απλές σάλτσες, ζυμαρικά, χωριάτικη σαλάτα (ντομάτα & φέτα), καθώς και πιάτα της ασιατικής κουζίνας. Σερβίρεται στους 8-10°C.
Διακρίσεις:
2011
White 2010
Gold Medal –
Decanter World Wine Awards 2011, London
————————————————————–
2010
White 2009
Silver Medal –
Selections Mondiales des Vins 2010, Canada
————————————————————–
White 2008
Bronze Medal – Finger Lakes International Wine Competition 2010, New York
————————————————————–
White 2009
Gold Medal – International Wine Competition of Thessaloniki, Greece
————————————————————–
2008
White 2007
Excellence Trophée – Les Citadelles du vin, France
————————————————————–
White 2007
Silver Medal – Concours Mondial de Bruxelles
————————————————————–
2007
White 2006
Gold Medal – Selections Mondiales Des Vins, Montreal-Quebec, Canada
————————————————————–
2006
White 2005
3 Stars – Prowein 2006 – Düsseldorf, Germany
In co-operation with Weinwirtschaft “Anything but Chardonnay”
————————————————————–
White 2005
Silver Medal – 6th Concours International Du Vin, Thessaloniki
————————————————————–
2005
White 2004
Prestige Trophée – Les CITADELLES du vin, France
1 –
1
1