Mία χρονιά που θεωρείται εξαιρετική που τους ανθρώπους του κτήματος. Το αρκετά δροσερό καλοκαίρι με μεγάλες διαφορές, για τα Ελληνικά δεδομένα, θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας και ελάχιστες βροχοπτώσεις οδήγησαν σε μια ομαλή και αργή ωριίμανση του σταφυλιού.

Η πρώτη ύλη προέρχεται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα 40 στρεμμάτων που καλλιεργείται (πιστοποιημένα) σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας.

Ζύμωση και ωρίμανση σε μικρά βαρέλια σπάνιας Γαλλικής δρυός όπου παρέμεινε συνολικά για πεντέμισι μήνες.

Χαρακτήρας: Έντονο και σύνθετο άρωμα κίτρινων φρούτων, ροδάκινου, ανθών, παρουσία μεταλλικού χαρακτήρα και διακριτικές νότες βανίλιας. Στόμα πλούσιο και κομψό με ένταση φρούτο και τραγανή οξύτητα. Μεγάλη επίγευση και διάρκεια.

Απολαύστε το τώρα στην φρουτώδη εκδοχή του και όσο περνάει ο χρόνος θα κερδίζει σε αρωματική και γευστική πολυπλοκότητα.




Γευστικοί συνδυασμοί: Προτείνεται η απόλαυσή του στους 12 με 13 βαθμούς συνοδεύει λιπαρά ψητά ψάρια ,οστρακοειδή, λευκόσαρκα κρέατα με ελαφρές σάλτσες ή χωρίς και ταιριάζει πολύ με ασιατική κουζίνα.

Το άρθρο συντάχθηκε απο τον οινοποιό κ. Ευριπίδη Κατσαρό για το Wineshop.gr
Ημερομηνία καταχώρησης 10/4/2012