Λεπτομέρειες
Η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια για την παρασκευή ενός Αγιωργίτικου έξω από τη Νεμέα. Κρασί με βαθύ πορφυρό χρώμα που ωριμάζει 12 μήνες μέσα σε καινούρια δρύινα βαρέλια. Το πλούσιο άρωμα από κεράσι - χαρακτηριστικό της ποικιλίας - συνδυάζεται υπέροχα με νότες βανίλιας κέδρου και μπαχαρικών. Η καλή προσαρμογή της ποικιλίας στην περιοχή του Παγγαίου σε συνδυασμό με τις μικρές στρεμματικές αποδόσεις δίνει ένα κρασί με πληθωρική μεστή γεύση, πολύ καλή παρουσία τανινών και μεγάλη αρωματική διάρκεια.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει ευχάριστα κίτρινα λιπαρά τυριά και λευκά κρέατα ή κόκκινα κρέατα με ελαφριές γεύσεις. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 12,5%vol. |
---|---|
Περιοχή | Παγγαίο Όρος |
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Τοπικός |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Αγιωργίτικο |
Αρμονία Γεύσεων | Τυριά |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Βιβλία Χώρα |