Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Μετά την εκχύλιση και την ολοκλήρωση της αλκοολικής και μηλογαλακτικής ζύμωσης, το κρασί παλαιώνει για 12 περίπου μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα. Στη μύτη αναδύεται ένα σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών με ώριμα μαύρα φρούτα (αγριοφράουλα, βατόμουρο). Ο υψηλός αλκοολικός βαθμός υποστηρίζεται σωστά από την οξύτητα και τις ευγενικές τανίνες, με αποτέλεσμα το κρασί να είναι μεστό και με διάρκεια στην επίγευση.
Συνδυασμοί:
Σερβίρεται στους 16-18°C. Συνοδεύει κυνήγι, κόκκινα κρέατα με μυρωδικά, ώριμα τυριά. Επιδέχεται παλαίωση.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 14%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Τοπικός |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Merlot |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Τέχνη Οίνου |