Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Παράγεται σε ένα μικρό αμπέλι τεσσάρων (4) στρεμμάτων. Η στρεμματική του απόδοση είναι γύρω στα 150 κιλά. Σπάνιος καρπός της ποικιλίας Αγιωργίτικο από πρέμνα που εικάζεται ότι ξεπερνούν την ηλικία των 150 χρόνων. Εκχυλίζεται για 45 ημέρες σε ανοιχτή δεξαμενή. Στην συνέχεια ωριμάζει για 20 μήνες σε γαλλική και για 16 μήνες σε αμερικάνικη δρυ. Η δυνατότητα παλαίωσης ξεπερνά τα 15 έτη.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Πορφυρό συμπαγές σχεδόν χρώμα. Μπουκέτο αρωμάτων πυκνό, που εκφράζεται μέσα από ευωδιές πασχαλιάς και βιολέτας, νότες αποξηραμένων κι ώριμων μαύρων φρούτων, μελάνι, βότανα και μαύρη τρούφα. Τρυφερό στόμα, με αρρενωπότητα και πιπεράτη επίγευση μεγάλου μήκους. Πολύπλοκο με ισχυρή δομή και με έντονη επίγευση.
Συνδυασμοί:
Σερβίρεται στους 18°C αφού πρώτα μεταγγιστεί σε κανάτα και συνοδεύει θαυμάσια κόκκινα κρέατα, κυνήγι και πικάντικα τυριά.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 14,5%vol. |
---|---|
Περιοχή | Νεμέα |
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Επιτραπέζιος, Ξηρός |
Χρώμα Οίνου | Ερυθρό |
Ποικιλία | Αγιωργίτικο |
Αρμονία Γεύσεων | Κόκκινο Κρέας, Κυνήγι, Τυριά |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Αιβαλής |