Λεπτομέρειες
Οινοποίηση:
Τρύγος πολύ νωρίς το πρωί και μεταφορά στο οινοποιείο με φορτηγό ψυγείο. Παραμονή σταφυλιών στο ψυγείο για 12 ώρες, αποραγισμός και κρυοεκχύλιση για 14 ώρες σε θερμοκρασία 0°C. Πίεση στέμφυλων έως 1,4bar. Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Λαμπερό ροδί, σχεδόν βυσσινί με κυανές αποχρώσεις. Έντονα και καθαρά αρώματα βύσσινου, κερασιού και φράουλας. Πολύ γεμάτο στόμα με ωραία αίσθηση οξύτητας και τανινών. Γευστικό με μεγάλη διάρκεια.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει ψάρι, λευκό κρέας και κρέας μαγειρεμένο με πολλά καρυκεύματα, πιάτα αλλαντικών και μαγειρευτά λαχανικά, λευκά ημίσκληρα τυριά. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Πληροφορίες
Βαθμοί | 13,5%vol. |
---|---|
Τύπος Συσκευασίας | Φιάλη |
Συσκευασία | Τεμάχιο |
Είδος Οίνου | Π.Γ.Ε. |
Χρώμα Οίνου | Ροζέ |
Ποικιλία | Syrah, Αγιωργίτικο |
Χώρα | Ελλάδα |
Παραγωγός | Παλυβός |